Reptiler vill inte lida i ditt klassrum

Reptiler som ormar Sky kontakt med människor—och hålls, rörd, petted, eller passerade runt är stressande och lämnar dem benägna att sjukdom och skada. Och eftersom reptiler inte gnälla, yelp eller flinch, deras skador går ofta obemärkt och därför obehandlade.

En studie publicerad av Storbritanniens Royal Society of Biology fann att minst 75 procent av husdjursormar, ödlor, sköldpaddor och sköldpaddor dör inom ett år i ett mänskligt hem—och man tror att de flesta av dessa nyförvärvade djur dör av stress relaterad till fångenskap.

Och de dör inte bara av stress – de har också hög risk för missbruk och försummelse. PETA har stött på fall av klassrum “husdjur” som missbrukas, oavsiktligt försummas och skapar också egna problem i skolor-inklusive en afrikansk dvärggroda som dog efter att ha blivit överfödd av en dagisstudent, en bollpyton som flydde från hennes hölje i ett förstklassigt klassrum efter att en lärare glömde att klippa locket stängt, en orm som stulits från ett klassrum och kokades till döds i en skolmikrovågsugn, en bollpyton som frös till döds efter att ha lämnat, en sköldpadda som skadades allvarligt efter att hans tår klämdes av en 9-årig student som frivilligt hade tagit hem honom till helgen, en till synes underdanig leguan som bet av spetsen på en students finger och mer.