Förhindra läckage med en VPN när du använder IPTV-tjänster

Även med de tillgängliga säkerhetsprotokollen kan det uppstå IP-läckor. Detta är inte alltid på fel av VPN. De kan inträffa på grund av hur enheten är konfigurerad eller kodning i en viss app som du använder. Oavsett vilket fall kan det finnas några bra VPN-funktioner som är utformade för att undvika dem.

För att komma runt IP-läckor från en DNS-serverbegäran, de bästa VPN-leverantörerna har sin egen DNS-resolution system. Dessa typer av läckor uppstår eftersom enheten inte göra en begäran via VPN-tunneln. DNS, eller domännamns system, förfrågningar sker varje gång du skriver en webbadress i din webbläsare. Din dator har ingen aning om vad den adressen innebar, så det måste kontrollera med en DNS-server för att hitta den tillhörande webbplatsens unika IP-adress. Det är som en supersnabb telefonbok för Internet. Som standard ansluter datorn till Internet-leverantörens DNS-server. Dessa förfrågningar loggas, så din Internet leverantör kommer alltid att veta vilka webbplatser du besökt. Genom att kringgå ISP-servern och använda DNS-matchningssystemet som du fått av VPN kan du undvika IP-läckor.

Läckor kan också uppstå när det finns en felaktig anslutning till VPN-servern. Säg till exempel att du surfar på webben via VPN-servern när du plötsligt tappar anslutningen. Helt plötsligt, din IP-adress och data är oskyddade och exponerade. Det kan sedan spelas in, uppslitande VPN värdelös. För att förhindra denna plötsliga exponering kan VPNs ha inbyggda Kill-switchar. Som namnet antyder, en Kill Switch avslutar Internet-anslutning när det finns ett problem med VPN-servern. Det gör det automatiskt och omedelbart.