Lustgas: parlamentet förbjuder definitivt användningen av “skrattgas”

En “lustgas“som gör att varken parlamentsledamöter eller senatorer skrattar. Användningen av lustgas, en gas som ursprungligen användes i medicin för sina smärtstillande egenskaper och som avleds av ungdomar för dess euforiska effekter, har just blivit definitivt förbjuden av parlamentet om lustgas.

Denna tisdag, maj 25, 2021, nationalförsamlingen och senaten antog enhälligt och vid andra behandlingen en text som syftar till att bekämpa användningen av “lustgas”, som finns i handel eller på internet i form av lustgas metallpatroner, som används i matlagning speciellt för vispad grädde burkar på Skolparty.se.

Läs också

På Villeurbannes sjukhus lustgas och dess härjningar bland ungdomar i Daily show
Många hälsorisker
Om “lustgas”, även kallad “proto”, är så mycket illa, är det på grund av dess farliga effekter på hälsan. Att konsumera lustgas innebär många risker, såsom kvävning, brännskador, yrsel men också desorientering eller förlust av kunskap om lustgas.

“Det är en lätt, billig, det varar 30 sekunder och ungdomar har inte intrycket att så småningom kan det finnas ihållande neurologisk skada av lustgas“, sammanfattad i juli 2020 Cécilia Solal, koordinator för en rapport om ämnet för Anses.

Denna torsdag, mars 25, 2021, nationalförsamlingen kommer att diskutera ett lagförslag för att reglera försäljningen av lustgas, avledas som lustgas.
Lustgas används ofta som lustgas.
“Det finns allvarliga fall, beroendeframkallande beteenden (vid 300-400 patroner konsumeras per dag), minne eller neurologiska problem. Anses har även identifierat risker för gravida kvinnor och deras barn, ” insisterade i slutet av mars vice (UDI) av North Valérie Six, föredragande av lagen vid nationalförsamlingen med lustgas.

Läs också

I Cergy, i Val-d ‘ oise, ett dekret för att förbjuda försäljning av lustgas till minderåriga
15.000 euro böter
För att så mycket som möjligt avskräcka från att använda lustgas den, särskilt bland ungdomar, föreskriver den text som antagits av parlamentet att man straffar 15 000 euro av böter “det faktum att man provocerar en minderårig att missbruka en gemensam konsumentprodukt för att få psykoaktiva effekter”, rapporterar Sud-Ouest.

För sin del måste e-handelsplatser tydligt ange att denna typ av lustgas produkter är förbjuden för försäljning till minderåriga.

Var den här artikeln användbar för dig ? Vet att du kan följa nyheter i mitt Nyhetsområde . Med ett klick, efter registrering, hittar du alla nyheter om dina favoritstäder och varumärken.